Izvor:
24.11.2017 u 19:06
0

MINISTAR DAČIĆ PUTUJE U PARIZ: Srbija je opredeljena za jačanje institucionalne saradnje!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovaće na 34. zasedanju Ministarske konferencije Međunarodne organizacije frankofonije koja se sutra i prekosutra održava u Parizu.

Tema ovogodišnje Ministarske konferencije je "Nove ekonomije: plava ekonomija, zelena ekonomija – novi generatori stvaranja bogatstva, socijalne inkluzije i održivog razvoja".

Republika Srbija dobila je status posmatrača u Frankofoniji na Samitu u Bukureštu 2006. godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se ističe, Srbija je opredeljena za jačanje institucionalne saradnje sa Međunarodnom organizacijom frankofonije, kao i da nakon 10 godina uspešne saradnje u statusu posmatrača, postane punopravna članica i aktivno se uključi u rad i programe organizacije, kako u ključnim telima, tako i u regionalnim i drugim programima i aktivnostima ove organizacije na međunarodnom planu.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Jelena Viku

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter