Izvor:
21.11.2017 u 17:45
0

AMBASADOR UKRAJINE NASTAVLJA S PROVOKACIJAMA: „Na neka pitanja treba tražiti odgovore od Ivice Dačića“!

Ukrajinski ambasador u Beogradu Oleksandr Aleksandrovič, koji je nedavno izjavio da "Rusija zloupotrebljava Srbiju kako bi stvorila haos i izazvala rat na Balkanu", po povratku sa konsultacija u Kijevu kaže da njegov stav ostaje isti, te da Ministarstvo spoljnih poslova njegove zemlje ima "skoro isti takav stav".

Ukrajinski diplomata je rekao da njegova izjava ne znači da Srbija ne vodi samostalnu spoljnu politiku.

– U to ne želim da se mešam. Ali, suština je u unutrašnjoj politici Rusije. Kada imate korumpiran i kriminalizovan režim, želite da i vaši susedi budu takvi, da biste mogli da pravite biznis i skrenete pažnju svog siromašnog naroda – rekao je Aleksandrovič.

On kaže i da je u odnosima Srbije i Ukrajine dugo sve bilo u redu, ali da je Srbija zatim glasala "protiv Ukrajine", odnosno rezolucije o ljudskim pravima na Krimu.

Upitan šta se dogodilo pa je Srbija glasala protiv, Aleksandrović kaže da to treba pitati ministra Ivicu Dačića. On na to ne može da odgovori, jer, kako kaže, već 14 meseci čeka na audijenciju kod šefa srpske diplomatije.

Tanjug
Foto: serbia.mfa.gov.ua

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter