Izvor:
05.07.2016 u 02:11
0

LIDERI EU PORUČUJU ZAPADNOM BALKANU: Nastavljamo pregovore o članstvu!

Lideri Evropske unije poručili su danas zemljama Zapadnog Balkana na samitu u Parizu da će se pregovori o njihovom članstvu u tom bloku nastaviti, uprkos tome što je Britanija glasala za izlazak iz Unije, javlja Rojters.

Francuski predsednik Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini su tokom današnjeg samita sa zapadnobalkanskim liderima naglasili svoju rešenost da nastave sa pregovorima o proširenju Unije, prenosi britanska agencija.

"Posle odluke Britanaca, moramo da podsetimo sve na naše temelje i obećanja koja smo dali…Moramo da nastavimo da radimo na stabilnosti i bezbednosti u balkanskim zemljama. Želim da uverim ove zemlje da će proces ostati u toku", rekao je Oland.

Merkel je zapadnobalkanskim liderima poručila da se "ništa nije promenilo", navela su dvojica neimenovanih diplomata.

Nekoliko lidera zemalja Zapadnog Balkana reklo je novinarima da ih ne plaši uticaj Bregzita i da smatraju da bi pregovori o pristupanju trebalo da se nastave.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/BrzoTacnoJasno

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter