Izvor:
12.10.2017 u 19:13
0

Vučić i Helbah saglasni: Odnosi Srbije i Nemačke nikad bolji!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izaslanika za Jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Kristijan Helbah, izrazili su danas zadovoljstvo što su politički i ekonomski bilateralni odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji i očekivanje da će u budućnosti nastaviti da se razvijaju.

Nemački diplomata je rekao da je Srbija glavni partner u regionu, posebno za ostvarivanje ciljeva Berlinskog procesa, koji podrazumevaju bolje ekonomsko i infrastrukturno povezivanje Zapadnog Balkana, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Srpski predsednik je naglasio da će Srbija ostati posvećena regionalnoj saradnji, sa ciljem održavanja mira i stabilnosti u regionu.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Nemačke evropskom putu Srbije.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu pred Srbijom rad na implementaciji mera sa ciljem unapređenja vladavine prava i slobode izražavanja.

Predsednik Vučić i izaslanik Helbah naglasili su i potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a nemački diplomata je pozdravio inicijativu srpskog predsednika za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, navedeno je u saopštenju.

tanjug.rs
Foto: predsednik.rs, Twitter/InSerbiaNetwork

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter