Izvor:
12.10.2017 u 16:59
0

Briselski dijalog: Haradinaj traži prisustvo SAD, Dačić odgovora – politika za unutrašnju upotrebu!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je izradu nove platforme za dijalog sa Beogradom i dodao da je nemoguće nastaviti dijalog "ako i Amerika nije za stolom", prenosi danas portal KosSev.

– Pripremiće je kosovska vlada u konsultaciji sa ekspertima, a razmatraće je i oceniti skupština. Ne možemo nastaviti sa dijalogom ako Amerika nije za stolom – rekao je Haradinaj i dodao da sebe ne vidi u tom dijalogu.

U intervjuu za KTV, Haradinaj je rekao da Kosovo još nije razjasnilo svoju ulogu u dosadašnjem dijalogu, kao ni to šta želi.

S druge strane, Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su često izjave albanskih lidera s Kosova namenjene domaćoj upotrebi, pa u taj korpus ubraja i poslednju izjavu Ramuša Haradinaja o tome da nema nastavka dijalog Beograda i prištine bez učešća SAD.

Ne bih da komentarišem svaku izjavu koja dolazi iz Prištine, a namenjena je za unutrašnju upotrebu, kazao je Dačić u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma, te kao Haradinajevu izjavu za domaću upotrebu označio tvrdnju kosovskog premijera da se priprema nova plattforma u koju će biti ukljucen i parlament SAD.

Kako je istakao, u dijalogu koji se vodi neće se razgovarati na takav način uz podsećanje da je taj dijalog prebačen u Brisel, a ne na UN.

“Što se nas tiče, mi smo za da se vrati u UN, ali nismo tu da kočimo ovaj dijalog nego da ga podstaknemo. Takve izjave su više za unutrašnju upotrebu nego što one predstavljaju istinu”, zaključio je Dačić.

tanjug.rs, b92.net/happytv.rs
Foto: Twitter/Jelena Viku, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter