Izvor:
12.10.2017 u 06:18
0

BRISEL, BRNABIĆ I JUNKER: Proces pristupanja Evropskoj uniji je strateški cilj Srbije!

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker saglasili su se danas u Briselu da je potrebno da Srbija nastavi da implementira reforme, posebno one koje se odnose na vladavinu prava

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, sagovornici su istakli da nije važna brzina, već kvalitet koji se postiže u korist građana Srbije.

Junker je, dodaje se, ohrabrio Srbiju da nastavi da igra konstruktivnu ulogu kada je reč o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i prihvatio poziv da dođe u posetu Beogradu na proleće.

Premijerka je Junkeru prenela da je proces pristupanja Evropskoj uniji strateški cilj Srbije u interesu građana.

Na sastanku na kojem je učestvovala ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, Brnabić je zahvalila Evropskoj komisiji na konstruktivnoj saradnji kada je u pitanju pregovarački proces.

Ona je zahvalila i Junkeru na pozitivnim porukama u govoru o stanju EU i Pismu o namerama, u kojima je Srbija jedna od zemalja koje su prepoznate kao lideri evrointegracija u regionu, kao odgovoru na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dobijanju jasnijeg datuma.

Premijerka je istakla da Srbija može da opravda tu ocenu.

Istakla je da su reforme koje vlada sprovodi na putu ka punopravnom članstvu Srbije u Uniji prevashodno zbog doborbiti građana naše zemlje, ali da bi broj otvorenih poglavlja trebalo više da odgovora našim naporima i rezultatima koje smo postigli u pregovaračkom procesu.

Ona je naglasila da veliku pažnju Vlada Srbije posvećuje reformi obrazovanja i digitalizaciji, imajući u vidu značaj inovacija za dalji ekonomski rast i modernizaciju društva.

Brnabić je dodala i da je regionu Zapadnog Balkana mesto u EU, i da Srbija, uprkos povremenim negativnim procesima u regionu, ostaje opredel?ena da sva otvorena bilateralna pitanja sa susedima rešava dijalogom.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je premijerki Brnabić na imenovanju na tu funkciju i zahvalio što je Brisel odabran kao prva zvanična poseta u funkciji predsednice vlade.

Izvor:Informer
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter