Izvor:
27.06.2016 u 17:55
0

VUČIĆ SE SASTAO SA ŠERMAN: Svetska banka će dati PUNU PODRŠKU novom sazivu Vlade!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa direktorkom za strateška i operativna pitanja Svetske banke Mariam Šerman koja je pohvalila reforme srpske vlade, pre svega u domenu finansijske stabilnosti očuvane kroz proces fiskalne konsolidacije, kao i pravac razvoja u kojem Srbija ide.

Jedna od glavnih tema susreta bio je program nove Vlade Srbije i podrška koju Svetska banka pruža novom mandataru Aleksandru Vučiću.

Posebna pažnja posvećena je procesu restrukturiranja javnih i državnih preduzeća EPS-a, RTB Bora i Resavice, u kojem Svetska banka aktivno učestvuje u saradnji sa resornim ministarstvima.

Premijer Vučić i direktorka Šerman razgovarili su i o predstojećem Samitu zemalja Zapadnog Balkana u Parizu, kao i akcionom planu za sprovođenje takozvanih mekih mera za implementaciju trgovinske i infrastrukturne povezanosti, koji će Svetska banka predstaviti na ovom Samitu.

Diretkorka Šerman najavila je dolazak predsednika Svetske banke dr Džima Kima u Beograd u drugoj polovini semptembra. Prioritetna tema, koja će biti razmatrana tokom ove posete, biće jačanje sistema obrazovanja u Srbiji, pre svega unapređenje programa ranog obrazovanja dece, koji će biti realizovan u saradnji sa fondacijom Novaka Ðokovića.

Susretu je prisustvovala i regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Golsdstin, njoj i Šermanovoj zahvaliio na ogromnoj podršci koju je Svetska banka do sada pružila u procesu sprovođenja reformi u Srbiji i istakao da će Vlada Srbije i u novom mandatu činiti sve kako bi uspešno realizovala neophodne reformske procese, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Izvor:Tanjug
Foto:Tanjug video/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter