Izvor:
12.09.2017 u 03:12
0

GORAN ŽIVALJEVIĆ ISKRENO U „ĆIRILICI“: Nisam predvodio organizovani napad na Zaeva! (foto)

Večeras u kultnoj emisiji "Ćirilica" kod Milomira Marića gostuje Goran Živaljević Guta, savetnik u Ambasadi Srbije u Skoplju i oficir Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Noći 27. aprila, prilikom smene vlasti u Makedoniji, Živaljević se našao u centru raznih spekulacija i optižbi da je predvodio demonstrante, nezadovoljne izborom Talata Džaferija iz albanske partije DUI za predsednika makedonskog parlamenta.
Međutim, Živaljević tvrdi da onu trenutku napada na Zeava nije bio fizički prisutan:

– U tom trenutku, demonstracije su trajale 57 dana. Kobne večeri sedeo sam kod kuće, nisam pratio ni televiziju, samim tim ne znajući šta se događa napolju. U pola 7 me poziva naša ambasadorka Dubravka Divljač Tomić i javlja mi da narod upada u Sobranje. Obaveštavam odmah Beograd o neredima. Dakle, ja od 18:30 do 19 napad na poslanike i tuču pratim od kuće. Načitao sam se raznih naslova da sam ja predvodio batinaše, ponavljam, to je lako proverljivo – objašnjava Živaljević.

Po njegovim rečima, u 19 časova prima poziv iz Beograda u kom mu je nagovešteno proširivanje sukoba od strane navijačkih grupa iz Srbije, ta da bih ih trebalo locirati i sprečiti, kao i samim tim, obavestit makedonske službe:

– U tom trenutku se setim da imam fotografije nekih kriminalaca iz Srbije, koji će mi možda pomoći u prepoznavanju i odlazim u ambasadu, tu gubim još pola sata. Pred Sobranje Makedonije stižem oko 8 sati. Vrtim se tuda, slikam nekoliko fotografija i odlučujem se da obavestim Savetnika za bezbednost predsednika Makedonije, gospodina Sinišu Aleksovskog, o mogućem napadu srpskih navijačkih grupa. U Sobranje ulazim u 20:20, a prebijanje Zaeva i njegovih poslanika se desilo u 18: 45 – izričit je Guta u svojim tvrdnjama.

Gledajte "Ćirilicu" i saznajte još mnogo intrigantnih detalja!

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter