Izvor:
24.06.2016 u 01:36
0

PREDSEDNIK NIKOLIĆ SE OGLASIO: Ambasador Lopandić je pogrešio

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je opozvani šef misije pri EU Duško Lopandić pogrešio, budući da nije obavestio Ministarstvo spoljnih poslova o izložbi o Alojzju Stepincu u Evropskom parlamentu.

Unapred sam znao da je napravio grešku. On se prvo meni izvinio, desilo se tako da je nakon toga preduzeo sve što je trebalo, ali da od momenta kada je saznao za izložbu nije obavestio Ministarstvo spoljnih poslova, što je za vrsnog i izuzetnog diplomatu neshvatljivo, ali nije ni oprostivo– rekao je Nikolić novinarima u Čačku.

Dodao je da je i prošle godine u dogovorima bilo predviđeno da ambasador iz Rima pređe u Brisel.

Vlada Srbije opozvala je juče Lopandića, zbog propusta vezanih za izložbu o Alojziju Stepincu u Evropskom parlamentu, a njega će na mestu šefa misije zameniti Ana Hrustanović, dosadašnja ambasadorka Srbije u Rimu.

Tanjug
Foto: Predsednikrs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter