Izvor:
25.05.2017 u 01:13
0

Vučić poručio iz Brisela: BIĆE PROBLEMA, HARADINAJA ĆE IZABRATI ZA PREMIJERA!

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je da će ratni zločinac Ramuš Haradinaj najverovatnije biti izabran za premijera takozvane vlade u Prištini, poručujući da će to Srbije stvoriti veliki broj problema, ali istovremeno i ističući da će Beograd znati da sačuva nacinalne interese.

Uoči zajedničke neformalne večere sa Federikom Mogerini i drugim liderima u regionu, Vučić je za RTS rekao da je zadatak Srbije da nastavi da vodi pametnu i odgovornu politiku.

– Za nas je veoma važno da pokažemo ono što smo uspevali do sada, da budemo staloženi i da se mir i stabilnost obezbedi, to ljudima deluje polubesmisleno, ali moraju da znaju da je pred nama težak period. Ljudi treba da znaju da je oslobođena grupa za zločine u Klečki nad Srbima, imamo izjave Aljbina Kurtija, a favorit za kosovskog premijera je Ramuš Haradinaj. Treba da budemo sasvim svesni, gotovo je izvesno da će Haradinaj biti premijer i to otvara probeme – naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, postoje pritisci na Srbiju sa tri strane, kada je u pitanju odnos sa Prištinom i želja za "ubrzavanjem procesa".

– Postoje direktni pritisci spolja, drugi to rade preko svojih medija i dela civilnog sektora, kao i dela političkih stranaka, a treći je preko političkih organizacija čijem članstvu težimo, kao što je Evrospka unija. Za nas je važno da imamo aktivnu poziciju, da izrazimo naša htenja i da se ponašamo u skladu s Ustavom, da budemo čvrsto na evropskom putu, ali i da imamo svoje nacionalne i državne interese, da štitimo suverenitet i teritorijalni integritet, kao i najvišu vrednost jednog naroda – a to je sloboda – rekao je Vučić.

U toku uključenja u okolini su se čule sirene, što je Vučić i prokomentarisao:

– Tramp je u Briselu, nije čudo da je buka, demonstranti su na drugoj strani, siguran sam da se on strašno uzbudio zbog toga, koliko i mi…

Potom je ponovio da "nikada nijednu lošu izjavu ni protiv kog lidera niti zemlje u regionu nije dao".

– Oni jesu o Srbiji, a mi smo ovde čistog obraza. Valjda će neki da razumeju da se budućnost gradi kroz poštovanje drugoh, a ne kroz sopstveno veličanje – zaključio je Vučić.

informer.rs
Foto: Twitter/BOKiNFO, arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter