Izvor:
30.04.2017 u 15:35
0

DAČIĆ: Albanci nisu sila koje neko treba da se plaši, oni igraju na sve ili ništa i blefiraju!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su izjave kosovskih i albanskih zvaničnika o stvaranju Velike Albanije usmerene ka Briselu a ne Beogradu, ali da su opasne po stabilnost regiona.

"Albanci igraju na sve ili ništa, blefiraju i izjave su namenjene ne Beogradu nego Briselu… ako nas ne primite u (Evropsku uniju) izazvaćemo sukobe", rekao je Dačić.

On je naveo i da zato pita Brisel koga više poštuje – one koji doprinose stabilnosti ili one koji izazivaju sukobe."Zato pitam Brisel: da li više cenite zemlju koja doprinosi stabilnosti ili one koji izazivaju sukobe", rekao je Dačić. On je napomenuo da nije teško davati "zapaljive izjave" ili kako je naveo, na primer, govoriti o ujedinju svih Srba.

Podsetio je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potpao pod sankcije američke administracije zbog pozivanja na referenum o Danu RS dodavši da izjave kosovskih i albanskih zvaničnika o velikoj Albaniji treba da budu oštro osuđene.

Dačić je napomenuo i da Albanci nisu "sila koje bi neko treba da se plaši" dodavši da ih se Srbija sigurno ne plaši i da je to što reguje mudro "odraz snage".Ponovio je i da Srbija neće da se meša u unutrašnje stvari u Makedoniji i u to ko će u toj zemlji da bude na vlasti, istakavši da je Srbija zainteresovana za stabilnost u regionu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter