Izvor:
13.04.2017 u 23:03
0

Podržao rusko pripajanje Krima: ŠEŠELJEVOM SINU ZABRANJEN ULAZAK U UKRAJINU!

Ambasador Ukrajine u Srbiji Oleksandar Aleksandrovič saopštio je da je Služba bezbednosti Ukrajine odlučila da na pet godina zabrani ulazak na teritoriju Ukrajine Aleksandru Šešelju, sinu lidera radikala Vojislava Šešelja, ali i članovima SRS Milovanu i Dubravku Bojiću.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, ambasador Aleksandrovič kaže da je kazna za trojicu srpskih državljana izrečena zbog učestvovanja na svečanosti povodom "pripajanja Krima Rusiji".

Prema dobijanim informacijama delegacija Srpske radikalne stranke, kao i predstavnici drugih partija Srbije, učestvovali su u takozvanim svečanostima povodom "pripajanja Krima Rusij", na kojim su se otvoreno i zvanično izjašnjavali za podršku i priznavanje Krima kao dela teritorije Rusije

Ukrajinski diplomata je ukazao da su pomenute osobe na taj način prekršile ukrajinski Zakon o privremeno okupiranim teritorijama.

Učinili smo sve sa naše strane da ne dođe do takvih situacija, koje naravno ne idu u prilog našim prijateljskim odnosima, ali je očigledno ignorisanje zakona i naših obracěanja od strane pomenutih političara, a i u isto vreme i narodnih poslanika Republike Srbije – naveo je on.

Napominje da je ista kazna izrečena i predstavnicima drugih država koji su učestvovali u pomenutim događajima i na taj način prekršili zakonodavstvo Ukrajine.

Aleksandrovič je istakao da će Ukrajina i ubuduće osuđivati svaki pokušaj kršenja zakona te zemlje, nezavisno od toga ko je počinilac takvog zločina.

Daćemo sve od sebe da ne dopustimo drugim zemljama da kvare naše istorijske prijateljske odnose između dva naroda, koja, za razliku od nekih drugih, nikad nisu izdali ili izneverili jedan drugog – naveo je ukrajinski diplomata.

informer.rs
Foto: printscreen, serbia.mfa.gov.ua

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter