Izvor:
26.03.2017 u 05:35
0

Potparol OEBS-a Šabović: „SPREMNI SMO ZA IZBORE NA KOSOVU!“

Portparol OEBS-a Senad Šabović rekao je da su u toku konsultacije oko sprovođenja izbornih radniji na Kosovu i Metohiji i da se konkretni rezultati mogu očekivati narednih dana, a da je OEBS sa tehničke strane spreman za proces sakupljanja glasova na Kosovu.

On je za "Večernje novosti" rekao da na osnovu dosadašnjih iskustava postoji očekivanje da će se na Kosovu i Metohiji održati izbori za predsednika Srbije.

Prema rečima Šabovića, već su obavljene konsultacije sa Republičkom izbornom komisijom u Beogradu, ali i nadležnim akterima u Prištini, tako da se konkrenti rezultati mogu očekivati narednih dana.

"Još nema konkretnog dogovora, ali OEBS je sa tehničke strane spreman za sprovođenje procesa sakupljanja glasova na Kosovu. Već imamo razrađen model za prikupljanje glasova, odnosno omogućavanje glasačima sa KiM da ostvare svoje biračko pravo. Istovremeno, OEBS garantuje za transparentnost i legitimitet sakupljenih glasova", kaže Šabović.

On podseća da će u slučaju održavanja izbora ova organizacija utvrditi uslove za bezbedan transport glasova sa biračkih mesta do gradova u centralnoj Sribji gde će biti predati RIK-u.

Inače, prema nezvaničim podacima na KiM postoji oko 100.000 registrovnaih birača za izbore koje sprovodi Republika Srbija a RIK je pre par dana usvojio uputstva za provođenje izbora na Kosmetu koji kako je predviđeno treba da budu sprovedeni uz podršku OEBS.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Twitter / Senad Sabovic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter