Izvor:
27.02.2017 u 06:58
0

Stigla poruka iz Moskve: PUTIN PODRŽAO KANDIDATURU VUČIĆA!

Partija Jedinstvena Rusija (JR), čiji je lider ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin, nedvosmisleno je podržala predsedničku kandidaturu lidera SNS Aleksandra Vučića!

Neki ljudi na Zapadu i u Beogradu ne žele da Srbija postane jaka, nezavisna i uspešna država
Sergej Železnjak, funkcioner Jedinstvene Rusije

To je u intervjuu za "Rusku reč" poručio Sergej Železnjak, zamenik sekretara Generalnog saveta JR i Putinov najbliži partijski saradnik. On je naglasio da Rusija očekuje da i novi srpski predsednik nastavi razvoj strateške saradnje Beograda i Moskve. Železnjak upozorava i da moćnici sa Zapada, potpomognuti nekim strukturama u Srbiji, žele da unesu raskol i sukobe u našu zemlji kako bi je sprečili da postane jaka i nezavisna država.

Železnjak je rekao da je za Srbiju i Rusiju najvažniji događaj ove nedelje vest o formiranju zajedničkog stava Vučića i Nikolića povodom kandidature na predstojećim predsedničkim izborima.

– S obzirom na politički ugled SNS i njenih partnera, odluka o isticanju jedinstvenog kandidata važna je i presudna za kampanju. Mi se, za razliku od zapadnih zemalja, principijelno ne mešamo u unutrašnje stvari drugih država, čak ni bratskih zemalja kao što je Srbija. Sa druge strane, naravno, očekujemo da će pobednik predsedničkih izbora nastaviti razvoj strateške saradnje naših dveju zemalja koji se sad realizuje – ističe Železnjak. Prema njegovim rečima, i na Zapadu i u Srbiji postoje snage koje na sve načine pokušavaju da unesu konflikte u nacionalno-patriotskim redovima u zemlji.

– Te snage ili ne žele da Srbija postane jaka, nezavisna i uspešna država, ili ne shvataju da je potrebno prevazići međusobne nesuglasice i stare razdore u cilju uspešnog razvoja zemlje. Zato je veoma važno da ti pokušaji i provokacije ne izazovu krizu od koje bi najviše stradao narod – upozorava Železnjak.
Komentarišući ove navode, direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić ocenjuje da je ova podrška jako važna ne samo za Vučića, nego i za celu Srbiju.

– Svakako da je podrška nekog kao što je Vladimir Putin veoma značajna i za predsedničkog kandidata, ali i za državu uopšte. Na ovaj način su nedvosmisleno otklonjene i mnoge spekulacije u vezi sa podrškom Rusije. Ipak, i pored svega ovoga, Vučić nije i ne treba da bude kandidat bilo koje zemlje osim Srbije – smatra Pejić.

Politički analitičar Branko Radun kaže da se ruska podrška temelji na dobroj saradnji sa Srbijom, ali i odličnim ličnim odnosima Vučića i Putina.

– Bilo je mnogo spinovanja o navodnom sukobu Vučića i Nikolića, i o tome koga podržava Moskva, što je čista besmislica i to sada jasno vidimo. Rusi igraju na sigurno. Imaju dobre odnose sa Srbijom, a Vučić i Putin su se sretali više puta i zato nema iznenađenja. Svi su se otimali o podršku Moskve, a ovim je svaki takav spin razotkriven i stvar je više nego jasna zaključuje Radun.

Izvor: Informer.rs
Foto: Twitter/Strahota_Sima

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter