Izvor:
24.02.2017 u 21:24
0

Evo šta stoji iza tužbe BIH protiv Srbije: ERDOGAN PREKO IZETBEGOVIĆA SPREMA NEMIRE NA BALKANU!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Erdogan-01.jpg?m=1479505583

Turska je rešila da povrati svoj na ovim prostorima, odnosno da ponovo "caruje na Balkanu", tvrdi Sputnjik. Uticaj u Srbiji najviše ostvaruje u Staroj Raškoj kod muslimana Bošnjaka, u opštinama Preševo i Bujanovac, kao i na Kosovu i Metohiji. Čak i u Beogradu postoji jedna turska škola.

Kako analitičari kažu za Happytv.rs, u tom kontekstu i treba shvatiti uplitanje Anakare u tenzije između Bosne i Srbije. Podsećanja radi, turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u poslednjih pet godina izjavljivao je da mu je Alija Izetbegović "ostavio Bosnu u amanet“ i pretio da će "onaj ko dirne Bošnjake imati sto miliona Turaka protiv sebe“, uz upozorenje da bi turski vojni brod mogao da uplovi u Neum (mesto u BiH na obali Jadranskog mora).

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/dragoljub%20andjelkovic.jpg?m=1486995002

Analitičar Dragomir Anđelković rekao je za Happytv da Turska preko Izetbegovića nastoji da pojača ne samo prisustvo, nego i da pokaže svima da može da bude konfliktni faktor i da napravi velike problem na Balkanu. Turska preko Balkana ucenjuje EU i na ovim prostorima demonstrira moć podržavanjem Muslimana.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/izetbegovic.jpg?m=1464679486

Izetbegović je u poslednje vreme ojačao svoje veze sa Erdoganom.

– Uloga Turske je vrlo negativna, a na nama je da se tome suprotstavimo. Rusi treba da pritisnu Ankaru, da ne pravi ovu vrstu dodatnih problema Srbiji. Turska generalno ima cilj širenja uticaja i jakog prisustva na Balkanu, i podrške muslimanima, a u ovom trenutku ima za cilj da pokaže da je faktor. Druga stvar je Bakir Izetbegović koji “tone”, i ako bi opstao uz pomoć Turske, definitivno bi bio vezan za nju. Ovo što Izetbegović radi, je udar na ustavni pšoredak BiH, to je majorizacija i neustavno stavljanje institucija BiH u funkciju jednog naroda i to smo imali početkom 90-ih kad je izazvan rat. Republika Srpska to neće prihvatiti, i ako se nastavi ovim putem to će biti kraj i urušavanje Bosne. RS neće dozvoliti da bude “zatrpana ruševinama BIH", već će u pogodnom momentu konsolidovati svoju državnost – rekao je Anđelković.

Sputnik/ Dejan Drakulić-Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter