Izvor:
11.05.2016 u 00:13
0

EK: Dijalog posle formiranja Vlade u Beogradu

U sedištu EU u Briselu se radi na tome da dođe do nove runde dijaloga na najvišem političkom nivou između Beograda i Prištine, ali će do toga doći tek pošto se formira nova Vlada u Beogradu, rečeno je u Briselu.

"Visoka predstavnica, Federika Mogerini, u kontaktu je sa obe strane kako bi došlo do koraka koji bi vodili napretku u implemetaciji dogovorenog", izjavila je portparolka Evropske komisije, Maja Kocijančić.

U Evropskoj komisiji kažu da je prioritet u dijalogu između Beograda i Prištine implementacija dogovora postignutih na poslednjem sastanku premijera Alekasandar Vučića i Ise Mustafe u januaru ove godine.

Kako Tanjug saznaje, iz evropskih diplomatskih krugova, EU i dalje insistira na punoj primeni dogovorenog u dijalogu, što, kako ocenjuju u Briselu, trenutno nije slučaj.

Istovremeno, navodi se da do imenovanja novog premijera u Srbiji Federika Mogerini neće sazivati sledeću rundu dijaloga. U međuvremenu, razgovori delegacija Beograda i Prištine, na tehničkom nivou, nastavljaju se u Briselu.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/jmblanquer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter