Izvor:
08.12.2019 u 13:46
0

IVICA DAČIĆ: Reč je o organizacionoj pripremi za predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore! (FOTO, VIDEO)

Socijalistička partija Srbije (SPS) na današnjoj sednici Glavnog odbora izabrala je Predsedništvo, Izvršni odbor i potpredsednike stranke, a prema rečima njenog lidera Ivice Dačića, reč je o organizacionoj pripremi za predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore.

Na konferenciji za medije uočio početka sednice, Dačić je kazao da je cilj organizacione pripreme da na izbornim listama bude što više novih ljudi, ali i da se ostvari bolji rezultat nego ranije.

Dačić je naveo da će ubuduće svako od potpredsednika stranke biti zadužen za pojedini region u Srbiji, imaće svoje zadatke i cilj – koliki broj glasova treba da osvoji u tom regionu, a zatim će posle izbora biti još jedno preispitivanje funkcionera stranke.

Prema njegovim rečima, novi potpredsednik stranke, potpredsednik Narodne skupštine Ðorđe Milićević, biće koordinator za zapadnu Srbiju, a od dosadašnjih potpredsednika – Dušan Bajatović biće zadužen za Vojvodinu, Aleksandar Antić za Beograd, Branko Ružić za centralnu Srbiju, a Novica Tončev za jugoistočnu Srbiju.

Osim njih, navodi Dačić, za politički sisem biće zadužen Žarko Obradović, za Forum žena Slavica Ðukić Dejanović, a za programska pitanja istoričar Predrag Marković.

– U Glavni odbor biće uključeno, na osnovu predloga socijalističke omladine, jedan broj omladinaca. Takođe, do Nove godine predsedništvo Izvršnog odbora treba da napravi jednu kratku analizu stanja s predlogom šta treba dalje raditi kada je reč o priprema za izbore – rekao je Dačić.

Na današnjoj sednici analizirana je i aktuelna politička situacija u zemlji, kao i svi problemi s kojima se Srbija suočava, među kojima je i ponašanje Prištine.

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter