Izvor:
05.12.2019 u 13:09
0

AMBASADOR SRBJE U MOSKVI Postoji plan sa Rusima za zajedničku proizvodnju oružja

Postoji plan da Srbija i Rusija zajedno proizvode oružje, uključujući i složenije borbene sisteme, rekao je za Sputnjik ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju.

Lazanski je naveo da plan postoji, ali da ruski predsednik nije konkretno otkrio o čemu je reč.

„Predsednik Putin nije ništa precizirao, ali mogli bismo da radimo, verovatno, neke oklopne transportere, borbena vozila pešadije, točkaše. Mogli bismo da sarađujemo na izradi kompletnog vozila ili pojedinih agregata, nekih delova tih vozila. Tu bi se moglo naći prostora za komplementarnost. Mislim da se radi i o teškim kamionima, koji bi bili istovremeno i za vojne i za civilne svrhe. To je nešto što je predsednik Putin pomenuo. Mi kamione ’Kamaz‘ uvozimo iz Rusije kao vozila koja na sebi nose samohodnu haubicu ’Noru 52B‘. Treba da vidimo da li tu ima prostora da se radi, a mislim da ima“, rekao je Lazanski.
Ambasador je dodao i da postoji plan zajedničke proizvodnje nekih složenijih borbenih sistema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter