Izvor:
04.12.2019 u 13:27
0

PUTIN TRAŽIO DA NASAMO BUDE SA VUČIĆEM Pre ručka susret „oči u oči“, razgovaraju i o naoružanju (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Rusiji gde se sastaje sa šefom te države Vladimirom Putinom. Pored protokolarnih sastanaka, kako Kurir ekskluzivno saznaje, Putin je tražio da se vidi s Vučićem u "četiri oka".

– Putin je tražio da se pored unapred zakazanog formata "1plus3" nasamo vidi s Vučićem. On je zatražio da se sa srpskim kolegom sastane u "četiri oka" i to posle sastanka delegacija, a pre ručka, iako to protokolom nije predviđeno – priča izvor Kurira. Kako saznajemo ruski i srpski predsednik na tom sastanku otvaraju nekoliko najvažnijih tema, od pitanja Kosova, učvršćivanja odnosa Srbije i Rusije, nabavke naoružanja.

Podsetimo, Vučić i Putin su na zvaničnom sastanku, pored pomenutih tema, razgovarali o situaciji u regionu, Zapadnom Balkanu, pa do toga kako Putin sagledava političku situaciju u Evropi, Evroaziji i svetu. Oni su se sastali u u rezidenciji "Bočarov ručej".

Ovo je njihov 17. susret na kome razgovaraju o Kosovu i Metohiji, regionu i bilateralnoj saradnji. Nakon sastanka dvojica lidera obratiće se medijima.

Putin je pre početka sastanka rekao da se saradnja dveju zemalja sve više razvija i unapređuje.

"Hvala što ste prihvatili naš poziv, naši odnosi se razvijaju, naše strateško partnerstvo se svakodno potvrđuje i ojačava, i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u sferi bezbednosti“, rekao je Putin na početku sastanka, koji je bio otvoren za javnost i dodao:

"Prošla godina naša robna razmena porasla je na dva odsto i u planu je da se rast i nastavi".

On je pozvao predsednika Srbije da u maju sledeće godine dođe u Moskvu.

Vučić se zahvalio na dočeku u Sočiju i dodao da je Rusija ozbiljan partner Srbiji.

On je zahvalio Putinu na pomoći u očuvanju teritorijalne celovitosti Srbije, a kada je reč o pregovorima sa Prištinom, predsednik Srbije nije izrazio optimizam.

On je ukazao da je ekonomska saradnja Srbije i Rusije sve bolja, kao i da robna razmena kontinuirano raste.

Vučić je pozvao Putina da poseti Srbiju u što skorije vreme.

Inače, sa predsednikom su u Soči doputovali i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, kao i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

EKSKLUZIVNO: INTERVJU VUČIĆA HAPPY TV PRED SUSRET SA PUTINOM Ako na nekoga možemo da se oslonimo to je – RUSIJA (VIDEO)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter