Izvor:
02.12.2019 u 15:48
0

SRBIJA JE SPREMNA ZA PROMENE: Vučić želi Srbiju u EU! (VIDEO)

Lider Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veber izjavio je danas da u Srbiji vidi spremnost za promene i članastvo u EU.

Predsednik Vučić želi Srbiju u EU, rekao je Veber na pres konferenciji nakon sastanka sa predsednikom Vučićem u Predsedništvu Srbije.

VEBER: Srbija je veliki prijatelj, učinićemo sve za njenu evropsku perspektivu! (VIDEO)

Veber je, na pitanje kada očekuje da Srbija zatvori pregovaračka poglavlja sa EU i za koliko poglavlja je stvarno spremna da budu otvorena, rekao da vidi jasnu spremnost kod kolega u Beogradu, kao i kod predsednika Vučića, da Srbija postane član EU.

Na pitanje da li će se tokom posete Beogradu sastati sa predstavnicima opozicije, Veber je rekao:

VUČIĆ: Srbija ima spremna četiri poglavlja, realno je da će nam EU otvoriti jedno! (VIDEO)

Imaću sastanak sa svim političnika snagama u Srbiji i, ako budem imao priliku, ja ću to uraditi – rekao je on.

Govoreći o procesu evropskih integracija Srbije, Veber je kazao da je veoma važna modernizacija zemlje, borba protiv korpucije, sloboda medija, vladavina prava, nezavisnost institucija i drugo, jer su to sve zajedničke evropske vrednosti.

SRBIJA NASTAVLJA EVROPSKI PUT: Želimo jasniju situaciju od EU za Zapadni Balkan! (VIDEO)

Sve su to osnovne ideje koje delimo. Ono što nas približavamo nije samo da se postane član EU već da vidimo spremnost da se svi koraci i sprovedu kako bi građani Srbije mogli da žive u savremenom društvu. Imamo tehničke detalje o razgovorima, ali je mnogo važnija spremnost za promene – naglasio je Veber.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter