Izvor:
02.12.2019 u 15:45
0

VUČIĆ: Srbija ima spremna četiri poglavlja, realno je da će nam EU otvoriti jedno! (VIDEO)

Predsednik Srbije Alesandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima spremna četiri poglavlja za otvaranje u pristupnim pregovirima sa EU, a da je realno da će biti otvoreno jedno poglavlje.

SRBIJA NASTAVLJA EVROPSKI PUT: Želimo jasniju situaciju od EU za Zapadni Balkan! (VIDEO)

Ne znam da li će Evropska unija otvoriti jedno, možda nijedno poglavlje, možda nekada i dva, a imamo pripremljena četiri za otvaranje, ali mi nismo na tom nivou da nam se otvore ta četiri, tako da biće od nula do dva, realno – jedno. Toliko smo zaslužili – rekao je Vučić, s dozom ironije, odgovarajući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji sa liderom Evropske narodne partije (EPP) Manfred Veberom.

SRBIJA JE SPREMNA ZA PROMENE: Vučić želi Srbiju u EU! (VIDEO)

Navodi da će Srbija tako sa 17 do sada otvorenih poglavlja "skočiti" na 18, što je, primetio je predsednik, "od istorijskog značaja za našu zemlju".

VEBER: Srbija je veliki prijatelj, učinićemo sve za njenu evropsku perspektivu! (VIDEO)

On je ranije više puta ponovio da je Srbija svoj posao odradila, ali da nije sve na nama, te da EU donosi političku procenu i odluku da li će i koliko poglavlja i kojom brzinom otvarati u pregovorima sa našom zemljom.

Izvor: Tanjug
Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter