Izvor:
30.11.2019 u 14:08
0

HRVATSKA TAKTIKA KOJA NE PROLAZI 24 GODINE Ovako rade špijuni iz „lepe njihove“ (FOTO)

ON JE HRVATSKI ŠPIJUN Dražen Letić, srpski policajac i diler, član špijunske mreže Hrvatske

Srpske obaveštajne službe otkrile su još jednu špijunsku mrežu koja je korišćena protiv nacionalne bezbednosti Srbije, a u korist Hrvatske!

Bezbednosno-informativna agencija podnela je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici protiv Nikole Kajkića i Dražena Letića zbog krivičnog dela špijunaže. Letić je, kako je upozorila BIA, samo deo saradničke mreže u kojoj je više državljana Srbije, a nju je tokom prethodnih godina oformio i koristio Kajkić.

BIA saopštava da je prikupila podatke koji ukazuju na sumnju da se Dražen Letić, bivši pripadnik MUP Srbije, svesno, tajno i organizovano na teritoriji Srbije angažuje na prikupljanju informacija koje imaju obaveštajni karakter. To je, prema saopštenju BIA, radio u sprezi sa još nekoliko osoba koje se nalaze u prikrivenoj službi Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) Hrvatske, i to uz materijalnu nadoknadu, po nalozima pripadnika hrvatskih bezbednosnih i političkih struktura.

Da podsetimo, pre nekoliko sedmica, objavljen je snimak na kojem potpukovinik Vojske Srbije Z. K. prima novac od agenta ruske obaveštajne službe GRU Georgija Klebana. Naše službe obrađuju Z.K. od 2012. godine zbog veza sa hrvatskim obaveštajcima.

2016. godine priveden je penzionisani oficir nekadašnje Vojske RSK Čedo Čolović. On je optužen za špijunažu u korist Hrvatske, ali ubrzo se nagodio sa tužilaštvom i osuđen je na kaznu zatvora od tri godine.

2001. uhapšena je bivša službenica BIA Marica Lončar pod sumnjomda je hratski špijun. Teretila se da je iz prostorija tajne policije iznela poverljivi dosije pod nazivom "Hrvatska tajna služba"

1995. godine tokom akcije "Oluja", bivši član SDSS, Mirko Rašković, bio je uticajni hrvatski špijun u Republici Srpskoj Krajini. Prikupljao je podatke prema nalogu hrvatske političke i vojne strukture da menjaju odluke opasne po Hrvatsku.

Izvor: Happytv/Kurir.rs
Foto: SOA, BIA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter