Izvor:
28.11.2019 u 13:31
0

SIGURNI SVI SRPSKI MANDATI NA KOSOVU Srpska lista očekuje težak period i hrabru borbu

Svi mandati namenjeni Srbima u sigurnim su rukama srpskog naroda, oličenog u Srpskoj listi (SL), ocenila je SL povodom jučerašnje odluke Centralne izborne komisije da, posle skoro dva meseca, objavi konačne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Ova kampanja, podseća SL, bila je odraz života Srba i nealbanaca na KiM. Protiv Srba i SL na ovim izborima, tvrdi SL, delovali su vlast i opozicija u Prištini, neke međunarodne organizacije i ambasade, kvazi analitičari i tzv. nezavisni mediji i portali, ali i deo opozicije u Beogradu, a "srpski narod i Srpska lista su uz sebe imali, kao i obično, našu državu i predsednika Aleksandra Vučića".

SL ističe da je, nakon zabrane pomena Srbije u spotu, ukidanja prava glasa građanima sa srpskim dokumentima, kao i ukidanje više hiljada glasova raseljenih Srba, uspela da porazi sve koji se trude da oslabe srpski narod i "razbiju teško stvoreno jedinstvo koje smo uspostavili sledeći politiku predsednika Aleksandra Vučića".

– Pred nama je težak period u kome ćemo morati da se hrabro borimo kako bismo sačuvali mir i naš narod na KiM. Nastojaćemo da se uvek i na svakom mestu čuje naš glas i da se institucionalno izborimo za prava koja nam pripadaju – navodi se u saopštenju SL.

Ova politička organizacija obećava da će se truditi da svoju reč održi, "što očekujemo i od naših političkih protivnika koje je narod svojim glasovima žestoko kaznio".

– Tu, pre svega, mislimo na Slobodana Petrovića iz Samostalne liberalne stranke koji je javno obećao da će se povući iz politike u slučaju da se potvrde rezultati glasanja i on ne osvoji mandat u skupštini. To očekujemo i od onih, poput Rašića i Rade Trajković, koji su na politici mržnje prema sopstvenom narodu i državi hteli da profitiraju kod Albanaca. Narod im je jasno poručio šta o tome misli, sa dodeljenih celih 800 glasova na celom Kosmetu, tačnije Nenad Rašić je osvojio 441, glas odnosno 122 puta manje od Srpske liste, ili Rada Trajković sa ovojenih 234 glasa tj. 230 puta manje od Srpske liste, nedovoljno čak ni za mesto odbornika – zaključuje SL, uz zahvalnost svojim aktivistima, članovima i simpatizerima, a posebno građanima koji su se "odupreli pritiscima i lažima koje su plasirali kvazi stručnjaci i razni ''faktori''".

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter