Izvor:
08.11.2019 u 18:23
0

TIM DŽUDA: „Makron previše vremena provodio sa Grabar Kitarović!“

Tim Džuda kaže da ne bi bio iznenađen da je izjava o BiH kao "temiranoj bombi" došla od predsednice hrvatske, a ne od francuskog predsednika Makrona.

Tim Džuda je politički analitičar u britanskom Ekonomistu.

Džuda je u izjavi rekao da su mnogo veći problem teroristi koji se vraćaju u Francusku, gde su se događali teroristički napadi u proteklih nekoliko godina.

Ne bih bio iznenađen da su ove izjave došle od predsednice Hrvatske, pošto je ono govorila ovakve stvari i ranije, ali se pitam je li predsednik Makron provodio previše vremena s hrvatskom predsednicom. Ove opaske su neobjašnjive jer su jednostavno pogrešne – izjavio je.

Prema njegovim rečima, Makron bi bio potpuno u pravu da je rekao da je Bosna problem zbog toga što je disfunkcionalna država i da se zato mora napraviti više da bi se učinila funkcionalnom.

Ali, govoreći o džihadistima koji se vraćaju u Bosnu, što nije ništa veći problem za Bosnu nego za neku drugu evropsku državu, čini stvar veoma neobičnom – rekao je Džuda.

Dodao je i da je Makron rekao da je problem više u Evropskoj uniji koja mora da sprovede određene reforme da bi bila više politički projekt nego da jednostavno služi kao tržište.

On kaže da je EU disfunkcionalna s 28 odnosno 27 država, ali da će biti jos disfunkcionalnija kad bude imala 32 države – rekao je Džuda.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter