Izvor:
04.11.2019 u 19:51
0

SRBIJA BI AUTOMACKI PALA POD SANKCIJE SAD-A:“U Americi je zakon-zakon, nije to ništa lično!“ (FOTO)

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić izjavila je danas da bi Srbija po automatizmu pala pod sankcije SAD ako bi kupila rusko oružje.

– Američki kongres je zbog ruskog mešanja u izbore u SAD, ali pre svega zbog ilegalne aneksije Krima, usvojio zakon koji se zove ''Borba protiv američkih neprijatelja kroz sankcije''. To su sektorske sankcije, najčešće je to blokada sredstava, zabrana kupovine i slične stvari… Nisu sankcije onog tipa kakve su Srbiji bile nametnute devedesetih godina od Saveta bezbednosti i Generalne skupštine UN – objasnila je Milićeva.

Ona dodaje da na to ne mogu da utiču ni Stejt deparment ni Bela kuća i da nema veze to što je Srbija vojno neutralna zemlja.

– Srbija bi pala po automatizmu pod sankcije zato što bi eventualno kupila oružje. Ništa lično, to jeste poenta, to je zakon koji je usvojio Kongres, i Stejt department i Bela kuća tumacenje tog zakona ne mogu da promene. U Americi je zakon – zakon, i nije ništa lično – naglasila je direktorka Centra za evroatlanske studije.

Milićeva kaže da bi u tom slučaju pod sankcijama bili samo određeni sektori.

Pod sankcije bi pali samo oni delovi koji su imali veze s kupovinom, delovi ministarstava ili pojedinci – rekla je Jelena Milić.

Izvor: Tanjug
Foto: printscrenn/youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter