Izvor:
23.10.2019 u 10:19
0

IVICA DAČIĆ: Političko rešenje za Kosmet nacionalni prioritet Srbije!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić poručio je danas u Bakuu, da je postizanje političkog rešenja za pitanje Kosova i Metohije nacionalni prioritet Srbije, koja, uprkos jednostranim potezima Prištine, ostaje posvećena nalaženju kompromisnog rešenja za to pitanje, koje će obezbediti trajni mir i stabilnost.

Dačić učestvuje na Ministarskom sastanku i 18. Samitu Pokreta nesvrstanih zemalja, koji se održava od danas do 25. oktobra u Bakuu.

On je na sastanaku istakao da Srbija izražava punu podršku poštovanju principa suvereniteta i političke nezavisnosti kao temeljima na kojima treba da počivaju međunarodni mir i bezbednost, kao i negovanje prijateljskih odnosa i saradnje između država.

– Verujemo da je svet zasnovan na vladavini prava i poštovanju ljudskih prava i dostojanstva svakog čoveka, žene i deteta, bez obzira na njihovo poreklo, veru, etničku ili bilo koju drugu pripadnost, jedina zdrava osnova za mir i održiv razvoj – rekao je Dačić.

On je istakao da je Srbija, nažalost, na sopstvenom primeru iskusila posledice nepoštovanja međunarodnog prava, teritorijalnog integriteta i suvereniteta, suočila se sa stranom vojnom agresijom na svojoj teritoriji, progonom stanovništva i uništavanjem vekovima stare kulturne i verske baštine, pokušajem secesionizma, kao i sve izraženijim teritorijalnim pretenzijama od strane jedne susedne države usmerenih ka srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter