Izvor:
22.10.2019 u 18:11
0

NEMAČKI MINISTAR PRIVREDE I ENERGETIKE PORUČIO: Srbija ima dobru poziciju!

Nemački ministar privrede i energetike Peter Altmajer nije danas direktno odgovorio na pitanje novinara da li će Kosovo biti uslov za članstvo Srbije u EU, ali je istakao da naša zemlja ima dobru poziciju, nekoliko težih problema, poput KiM, ali da je važno da se "ništa unapred ne određuje".

Srbija ima veoma dobru poziciju. Ima i nekoliko težih problema koje treba rešiti, uključujući Kosovo, ali je važno da se ništa ne određuje unapred, već da se o tome razgovara – rekao je on na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je konstatovao da je Crna Gora najviše napredovala na putu ka EU, jer je, podseća, prva i krenula, ali da se nada da će Srbija to nadoknaditi.

Mi želimo u svakom slučaju da tokom našeg predsedavanja EU damo doprinos. Vidimo Srbiju kao našeg prijatelja, i dalje ćemo vas podržavati. Tako je bilo kada je reč o viznoj liberalizaciji, tako je i što se tiče procesa pregovora i tome da mlade generacije dobiju optimizam kada je reč o budućnosti – rekao je Altmajer.

Vučić se nadovezao na odgovor nemačkog ministra, komentarom da on obično daje konkretne odgovore i dodao:

"Altmajer pokazuje kako pametni političari odgovaraju"

Izvor: Tanjug
Foto: buducnostsrbijeav/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter