Izvor:
22.10.2019 u 15:07
0

VUČIĆ I ALTMAJER: Očekujemo ponovo Folksvagen u Srbiji? (FOTO)

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas popodne s ministrom za privredu i energetiku Nemačke Peterom Altmajerom.

Posle sastanka, u Palati Srbija, uslediće potpisivanje bilateralnih dokumenata, a zatim će se Vučić i Altmajer obratiti medijima.

Takođe, biće održan i okrugli sto "Saradnja kompanija s lokalnom samoupravom ili Vladom", na kojem će se obratiti Vučić, Altmajer, kao i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Vučić je uoči susreta sa nemačkim ministrom najavio da će taj sastanak iskoristiti da ponovo pokuša da dovede Folksvagen u Srbiju.

Predsednik je naglasio da ne može ništa da obeća, jer Srbija nije članica EU, kao Bugarska ili Rumunija, koje su takođe ranije bile u igri, niti ima tako veliko tržište kao Turska, koja je, inače, bila prvi izbor, ali su događaji u Siriji doveli u pitanje tu investiciju.

Altmajer je u intervjuu izjavio da Srbija ostvaruje snažan napredak u oblastima privrede i izgradnje pravne države i istakao da nastavak pomirenja između zemalja Balkana i intenziviranje regionalne saradnje predstavljaju neka od ključnih pitanja procesa pristupanja Evrpskouj uniji.

Nemačka, inače, predstavlja jednog od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije i na prvom mestu je i po ukupnom srpskom uvozu (13 odsto) i izvozu (12,7 procenata).

I prošle godine i prema podacima za prvih šest meseci ove godine, Nemačka se našla na četvrtom mestu među zemljama najvećim investitorima u Srbiji.

U prvih šest meseci ove godine i dalje je na mestu prvog partnera što se tiče usluga – sa ukupnom razmenom od 496 miliona evra, pokazuju podaci Privredne komore Srbije.

Prihodi iznose 334 miliona evra, rashodi 162 miliona.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/sns_srbija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter