Izvor:
22.10.2019 u 13:42
0

KURTI SE PONOVO OBRUŠIO NA HANDKEA: Nazvao ga je „zagovornikom genocida“!

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti ponovo se obrušio na dobitnika Nobelove nagrade za književnost Petera Handkea, kojeg je nazvao "zagovornikom genocida".

On je na svom Fejsbuk nalogu postavio status u kome se "prisetio" da je pre 55 godina Žan Pol Sartr odbio da primi Nobelovu nagradu za književnost.

Tada je Sartr odbio nagradu jer nije želeo da ga ona transformiše, a nagrada za Handkea već transformiše Nobelovu nagradu za književnost. Ova nagrada, koja se smatra najvećim dostignućem u pisčevom životu, nije prestižna zbog novca koji se dobija, već zbog imena onih koji su je istorijski krasili. Dakle, lista ocenjenih je dodala vrednost ceni. Ali koja je vrednost nagrade Petera Handkea, ovog zagovornika genocida i negiranja boli i trauma celih naroda? – upitao je na Fejsbuku Kurti.

Izvor: Tanjug
Foto: youtube printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter