Izvor:
19.10.2019 u 14:21
0

STRATEŠKA SARADNJA DVE ZEMLJE: Stefanović sa Medvedevim!

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas za rusku agenciju Tas s da poseta premijera Rusije Dmitrija Medvedeva pruža mogućnost da se razmotre strateški odnosi Beograda i Moskve.

– Poseta Medvedeva uvek ima izuzetno značenje. To je povod da se razmotre najvažnija politička pitanja, strateški projekti, jer mi smo strateški partneri. Da razgovaramo ne samo o podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti i očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, već i o strateškom razvoju Srbije i našim odnosima na međunarodnom planu – rekao je ministar.

On je dodao je poseta važna i zbog ekonomskih odnosa između dve zemlje koji poslednjih godina napreduju.

– Sfera bezbednosti je takođe važna tema. Aktivno sarađujemo sa Rusijom. Pored istorijskih i kulturnih veza naši odnosi garantuju veću bezbednost naših građana – rekao je Stefanović.

Komentarišući predstojeće potpisvanje sporazuma o zoni slobodne trgovine sa Evroazijskom ekonomskom unijom u Moskvi krajem oktobra, Stefanović je izrazio nadu da će srpska roba biti prisutnija na ruskom tržištu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter