Izvor:
17.10.2019 u 20:26
0

POZIV SPECIJALNOG SUDA ZA JEDNOG OD ČELNIKA OVK: Specijalni sud početkom novembra saslušaće Kastratija!

Bivši komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, Kadri Kastrati, objavio je da je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu za saslušanje za period dok je bio jedan od čelnika Oslobodilačke vojske Kosova, preneli su regionalni mediji.

Kastrati je na drustvenim mrezama naveo da je pozvan da dođe na saslušanje u prvoj sedmici novembra, te porucio da je ''''rat OVK bio pravedan i da će ostati takavostaće takav''''.

Kadri Kastrati ima čin general-potpukovnika i prištinski mediji navode da ima bogato vojničko iskustvo. Tokom rata bio je zamenik komandanta u operativnoj zoni Lab a 1999. godine postavljen je za šefa odeljenja za logistiku u Generalštabu Kosovskog zaštitnog korpusa (KZK) i na tom mestu zadržao se do 2002. godine, kada je postavljen za komandanta 4. zone u Mitrovici. Od 2004. do 2006. godine bio je šef Odeljenja KZK za obuku. U naredne dve godine bio je specijalni savetnik koordinatora KZK-a, preneo je Kosovo online.

Uspostavljanjem Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) 2009. godine, postavljen je za nacelnika Direkcije KBS za operacije, a 22. novembra 2011. godine, odlukom kosovskog predsednika, postavljen za komandanta KBS.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter