Izvor:
16.10.2019 u 18:38
0

TURSKA: Sankcije kao odgovor na mere SAD!

Tursko ministarstvo spoljnih poslova priprema sankcije protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Sankcije su odgovor na sankcije koje je američki predsednik Donald Tramp uveo Ankari zbog njene ofanzive na severoistok Sirije, izjavio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

Govoreći nakon sastanka vlade u Ankari, Kalin je takođe rekao da je američkim zvaničnicima jasno rečeno da Turska neće proglasiti prekid vatre na severu Sirije i da neće pregovarati sa kurdskim borcima, preneli su mediji.

Američki predsednik Donald Tramp povećao je u ponedeljak takse na uvoz čelika iz Turske za 50 odsto i zapretio širim sankcijama zbog ofanzive te zemlje u Siriji, dok su poslanici Kongresa najavili uvođenje svojih sankcija Ankari.

Tramp je rekao da će uskoro uvesti sankcije i aktuelnim i bivšim zvaničnicima turske vlade zbog njihovog učešća u operacijama na severu Sirije.

Pored toga, prekinuti su i pregovori o ugovoru vrednom 100 milijardi dolara sa Turskom.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter