Izvor:
28.10.2016 u 21:48
0

Veliki rezovi u zdravstvu: Smena sedam direktora klinika i domova zdravlja!

Ministarstvo zdravlja predložilo je lokalnim samoupravama smenu direktora tri doma zdravlja i četiri klinike, zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vodenja medicinske dokumentacije i loših hifijenskih uslova.

Timovi za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama u Srbiji, koje je nedavno formiralo Ministarstvo, predložili su danas, na osnovu izveštaja o uvidu u stanje u tim zdravstvenim ustanovama, smenu direktora domova zdravlja u Mladenovcu, Voždovcu i Barajevo, te direktore Klinike za grudnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije, Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostikufima Kliničkog centra Kragujevac.

Rukovodiocima domova zdravlja Savski venac, Cukarica, Zvezdara i Grocka dat je rokod od 14 dana da poprave uocene nedostatke, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Kad su u pitanju klinicki centri, konstatovano je da je u Klinickom centru Srbija nezadovoljavajuće stanje na Klinici za grudnu hirurgiju, jer nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća, kao i za uvodenje novih metoda lečenja i da je zato potrebno u ovoj klinici obaviti kadrovske promene.

Direktorima Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu ostavljeno je tri nedelje da unaprede sistem organizacije posla.

– Na osnovu usvojene analize odlučeno je da se u Klinickom centru Kragujevac imenuju novi direktori Centra za vaskularnu hirurgiju, Klinike za urologiju, nefrologiju i dijalizu i Službe za radiološku dijagnostiku – navodi se u saopštenju.

U izveštaju za Klinicki centar Niš zakljuceno je da postoje problemi u funkcionisanju Klinike za bolesti uva, grla i nosa i Centra za patologiju ipatološku anatomiju, te je rukovodiocima ove dve organizacione jedinice ostavljeno15 dana da poprave uočene nedostatke.

Klinicki centar Vojvodine je nedavno promenio rukovodstvo, pa će rad ove ustanove tek biti predmet analize u narednom periodu.

– Nemojte se opuštati, tek smo počeli ovaj posao. Hoću da svaki dan, svake nedelje obilazite ustanove za koje ste zaduženi i da im pomažete da se uvedu u red – porucio je ministar Zlatibor Loncar predstavnicima timova za kontrolu izakazao sledeci sastanak za sedam dana.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Blic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter