Izvor:
27.10.2016 u 15:16
0

Dolijao izdajnik: Ministar Stefanović potvrdio da je uhapšen visoki funkcioner MUP-a zbog špijuniranja u korist moćne strane zemlje!

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je da je uhapšen visoki funkcioner Uprave kriminalističke policije.

Dodao je da je on odavao poverljive informacije stranim službama, ali zbog istrage nije želeo da saopšti njegov identitet.

– Posebno velika opasnost je bila u tome što uprava Uprava kriminalističke policije predstavlja srž policije u borbi protiv kriminala i organizovanog kriminala – rekao je Stefanović za televiziju Pink.

Kako se navodi na sajtu te televizije, kada je policija otkrila da je uhapšeni imao neprijavljeni kontakt i komunikaciju sa predstavnicima stranih službi, obaveštena je Bezbednosno-informativna agencija i on je praćen.

Prema Stefanovićevim rečima, uhapšeni je želeo da tim kontaktom obezbedi neku vrstu zaštite od pripadnika te strane službe.

U interesu istrage, Stefanović nije hteo da precizira o kojoj stranoj obaveštajnoj službi zapadne zemlje je reč.

– Tužilaštvo će pokrenuti postupak kada proceni da je trenutak, ali nema bojazni, jer je osumnjičeni pod kontorolom – rekao je on i dodao da je time poslata važna poruka da strane obaveštajne službe ne mogu u Srbiji da rade na način koji "nije oficijalan i ne predstavlja saradnju u borbi protiv organizovanog kriminala".

Stefanović je dodao da će tek nakon završetka istrage imati više podataka o tome ko je sve učestvovao u pokušaju puča u Crnoj Gori i šta su bile namere tih ljudi.

– Opsežniju istragu radile su crnogorske službe, mi smo uočili delovanje ljudi koji pripadaju desničarskim organizacijama i koji su malo ekstremniji – rekao je Stefanović.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je u Crnoj Gori, uoči nedavno održanih parlamentarnih izbora, pod optužbom za terorizam. Među uhapšenima je i bivši šef Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić koji se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori.

Beta
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter