Izvor:
17.09.2019 u 10:58
0

ALEKSANDAR VUČIĆ: Srbija je spremna da razgovara, ali bez ucena!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom kampanje u regionu protiv njega i Srbije, da Srbija razmišlja o budućnosti i da je spremna da razgovara i sarađuje sa svima u regionu, ali bez ucena, pogotovo onih koji ponajmanje prava imaju da pitaju o prošlosti, a kamoli da ucenjuju.

Vučić je, na pitanje da prokomentariše kampanju koja se i dalje vodi protiv njega, i u kojoj neki u regionu priželjkuju slabu Srbiju, Srbiju koja treba da plaća ratne odštete, kako to traži hrvatski predsednički kandidat Miroslav Škoro, ili u BiH, gde SDA ide na ukidanje RS, kazao da bi voleo da je od "brojnih kandidata" u regionu mogao čuti nešto što se tiče budućnosti.

Onda shvatite da se sve tiče samo toga kako bi nekakav mrski Vučić doneo na jednom velikom tanjiru svoju I glavu Srbije za sve što se zbivalo u prošlosti, a da će onda biti tek dobri odnosi i moguća saradnja. Za saradnju u budućnosti nisu zanteresovani – primetio je predsednik Vučić i dodao:

"Budućnost na način koji oni žele da vide neće biti. Mi razmišljamo o budućnostl. Spremni smo da razgovaramo i sarađujemo bez ucena pogotovo od onih koji ponajmanje imaju prava da pitaju o prošlosti a kamoli da ucenjuju".

Što se deklracije SDA tiče, kaže da ju je pročitao, ali da će i dalje biti uzdržan čekajući odgovore I akte Srba, zvaničnih institucija RS, partijskih organa svih partija u Srpskoj.

Nakon tih reakcija, najavio je da će biti spreman da razgovara sa njima, i da umirujući situaciju pokuša da pronađe zajedničkog imenitelja.

To je odgovoran I jedini ozbiljan pristup u trenutku koji nije lagan – naglasio je Vučić.

Preneo je da je danas imao dobre razgovore sa predstavnicima NATO i izrazio uverenje da će oni preneti generalnom sekretaru vojne alijanse Jensu Stoltenbergu njegove poruke, posebno u vezi očuvanja stabilnosti I mira.

Precizirao je da pri tom ne misli samo na odnose Beograda i Prištine, već na širi region, a tako i BiH.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter