Izvor:
17.09.2019 u 06:14
0

PREMIJER ČEŠKE: Pitanje Kosova će biti razmotreno!

Premijer Češke Andrej Babiš izjavio je, posle redovnog neformalnog sastanka s predsednikom Milošem Zemanom, da će pitanje povlačenja samoproglašene nezavisnosti Kosova sigurno biti razmotreno na koordinacionom sastanku za spoljnu politiku.

Predsednik se poziva na rezoluciju Poslanickog doma parlamenta u kojoj su poslanici zahtevali od vlade tadašnjeg premijera Mireka Topolaneka da ne prizna nezavisnost Kosova. O tome ćemo razgovarati na sastanku kojem će prisustvovati ministri unutrašnjih i spoljnih poslova, predsednik Senata i predsednik Poslanickog doma – rekao je Babiš.

Upitan da li je odbacio promenu stava o priznavanju tzv. Kosova, odgovorio je negativno.

Ne kažem to. O tome sam razgovarao s predsednikom. Predsednik kaže da je naš stav nastao i zbog činjenice da smo dve nedelje bili u NATO-u, da je to bila politička odluka, ali da je njegovo mišljenje o priznavanju Kosova negativno – rekao je Babiš.

Tokom posete Srbiji prošle nedelje, predsednik Zeman je rekao da želi da s najvišim zvaničnicima zemlje razgovara o mogućnosti da Češka povuče priznanje Kosova, a Babiš je tada rekao da ne vidi razlog da Češka promeni stav o tom pitanju.

Kosovo je nezavisnost proglasilo 2008. godine.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dwnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter