LINTA: OVO je joj jedan napad na Dejtonski sporazum!

 

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da usvajanje Programske deklaracije na Sedmom kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) predstavlja još jedan u nizu napada najveće bošnjačke stranke Bosne i Herceogovine na Dejtonski sporazum.

- Strateški cilj SDA jeste ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne i islamske BiH u kojoj bi Bošnjaci imali dominaciju a Srbi bili prisiljeni da se iseljavaju ili budu građani petog reda. Apsolutno je jasno da SDA ne može da prihvati ključnu činjenicu da je Dejtonskim sporazumom BiH definisana kao državna zajednica koja se sastoji od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, i tri konstitutuvna naroda - naveo je Linta u izjavi za javnost.

On je istakao da je zbog toga važno da se pokrene sveobuhvatna i suštinska borba za izvorni Dejtonski sporazum koji je jedini stvarni garant ravnopravnosti i opstanka Republike Srpske i srpskog naroda u BiH.

Linta ističe da SDA u svojoj Programskoj deklaraciji ponavlja neprihvatljive i lažne optužbe o agresiji Srbije i srpskog naroda na BiH s ciljem da ostvari ratne ciljeve svog prvog predsednika Alije Izetbegovića, kao i lažna i zlonamjerna teza o navodnom genocidu u Srebrenici.

- Srbija i Republika Srpska treba zajednički da vode borbu za istinu da je glavni krivac za rat u BiH bio muslimansli lider Alija Izetbegović i njegova antisrpska politika stvaranja islamske i unitarne BiH - zaključio je Linta

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro