Izvor:
11.09.2019 u 16:16
0

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Razgovarala sa češkim ministrom transporta!

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i češki ministar transporta Vladimir Kremlik razgovarali su danas o mogućnostima saradnje dve države u oblasti infrastrukturnih projekata.

Mihajlovićeva je istakla da Vlada Srbije ulaže mnogo u razvoj infrastrukture, da se završavaju veliki projekti poput Koridora 10, ali i započinje izgradnja šest novih auto-puteva, u okviru novog investicionog ciklusa, te češkom kolegi predstavila mapu tekućih i novih infrastrukturnih projekata.

Srbija je mala zemlja, ali veoma smo posvećeni regionalnom povezivanju i saradnji. Gradimo brzu prugu od Beograda do Budimpešte, nastavljamo rekonstrukciju i rehabilitaciju železničke mreže, a pokrećemo i nove projekte u drumskom saobraćaju – rekla je ministarka.

Mihajlovićeva je dodala da dve države mogu da nauče mnogo jedna od druge i da je razmena iskustava u realizaciji velikih projekata, posebno u železničkom saobraćaju, važna za dalji razvoj.

Posvećeno radimo i na evropskim integracijama naše zemlje i tu nam iskustvo Češke može pomoći, posebno imajući u vidu da je vaša zemlja članica Višegradske grupe, sa kojom kao država želimo još više da sarađujemo – izjavila je ministarka.

Kremlik je rekao da Češka želi da doprinese povezivanju centralne Evrope i zapadnog Balkana.

Saobraćajno povezivanje je važno i za nas i svesni smo značaja povezivanja i u vašem regionu. Realizujemo dosta projekata, ali želimo da budemo brži i efikasniji. Vaše iskustvo u izdavanju građevinskih dozvola nam je veoma korisno, imajući u vidu da želimo da pojednostavimo procedure – rekao je češki ministar.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici čeških kompanija koje se bave projektovanjem i realizacijom infrastrukturnih projekata.

Potpredsednica Vlade poklonila je češkom kolegi azbuku u zlatovezu, rad žena sa sela, koje u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima" proizvode tradicionalne srpske rukotvorine

Izvor: Tanjug
Foto: Twiter/INFOSRB

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Pročitaj još iz rubrike

Unesite pojam i stisnite enter