Izvor:
25.08.2019 u 11:30
0

HRVATSKA: „Izjava predsednika Vučića neprihvatljiva!“

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske (MVEP) ocenilo je danas kao "krajnje neprihvatljivu" jučerašnju izjavu srpskog predsednika Aleksandra Vučića koji je povodom napada na Srbe u Kninu rekao da je razumljivo što se najveći deo srspkog naroda pre 30 godina pobunio protiv takvog režima.

Hrvatsko ministarstvo je pozvalo Srbiju da, kako navodi u saopštenju, umesto manipulisanja činjenicama unapredi položaj hrvatske manjine i napusti retoriku koja šteti odnosima dve države, preneli su regionalni mediji.

– Republika Hrvatska odbacuje ovakav pokušaj relativizacije srpske odgovornosti za izazivanje oružanog sukoba i agresije na hrvatsko državno područje, koji su rezultat velikosrpske politike Slobodana Miloševića – navodi se u saopštenju ministarstva i tvrdi da o tome govore brojne relevantne rezolucije Saveta bezbednosti i Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, presude Haškog tribunala, kao i presuda Međunarodnoga suda pravde u Hagu u slučaju hrvatske tužbe za genocid i srpske protivtužbe – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

Kako se još navodi, "upravo pretenzije na mešanje u unutrašnje stvari susedne zemlje čine osnovnu razliku između hrvatske i srpske politike, koja nije od juče".

Hrvatsko Ministarsvo navodi i da je "nasuprot ovakvim srpskim pokušajima, Hrvatska zainteresovana za stabilnost svoga susedstva i otvorena za prenos vlastitih iskustva na njegovome putu u Evropsku uniju".

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter