Izvor:
21.08.2019 u 12:42
0

MINISTAR FINANSIJA SINIŠA MALI NA SASTANKU SA PREDSEDNICIMA OPŠTINA: Priprema investicionog plana!

Ministar finansija Siniša Mali održao je danas sastanak povodom priprema Investicionog plana sa predsednicima prestoničkih opština i predstavnicima Grada Beograda, koje je predvodio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević.

Ministar Mali im je preneo da bi akcenat detaljnih planova, koje će predložiti predstavnici opština, trebalo da bude na ulaganjima u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, kao i izgradnji i rekonstrukciji regionalnih i lokalnih puteva.

Neće izostati ni ulaganja u zdravstvene ustanove, škole, obdaništa i druge infrastrukturne projekte, navedeno je u saopštenju.

Mali je istakao da je neophodno da predsednici opština oslušnu impuls i potrebe građana koji žive na teritoriji kojom upravljaju i da naprave detaljne planove u naredne dve nedelje, koji će biti objedinjeni za Grad Beograd, a potom i za celu Srbiju.

Investicioni plan, koji je inicirao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, planiran je od 2020. do 2024. godine.

Ministar Mali je istakao da je moguć zahvaljujući uspešnoj konsolidaciji javnih finansija, ali da nije cilj samo menjati lice Beograda, već cele Srbije, jer svi građani treba da imaju isti tretman i pođednake, kvalitetne uslove za život.

Ministar finansija će održati i sastanak sa predsednicima opština centralne Srbije u petak, 23. avgusta, u Beogradu, a sledeće nedelje i sa predstavnicima 45 opština sa teritorije Vojvodine.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter