Izvor:
15.08.2019 u 09:14
0

PETAR PETKOVIĆ ZA PORTAL HEPI TELEVIZIJE: Broj prijavljenih Srba za Vojsku Kosova se drastično smanjio!

Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju , Petar Petković, gostujući na Hepi portalu je rekao da se broj prijavljenih Srba za Vojsku Kosova drastično smanjio.

Vrhovni sud u Skoplju je juče odbio da isporuči Tomora Morinu Srbiji. Kako Vi komentarišete ovakav potez Severne Makedonije?

Reč je o kršenju međunarodnog prava, u Skoplju je politika pobedila pravo i da su jednostavno bili rukovođeni nekakvim drugim interesima. Ali, ratni zločini ne zastarevaju, i jednoga dana će se on i mnogi drugi suočiti sa pravdom. Njima ništa ne znači međunarodno pravo, pre svega se političkim interesima rukovode. Na prostoru Kosova i Severa Makedonije stvara se Velika Albanija

U kosovske bezbednosne snage primljeno je 337 novih regruta, među njima je i 22 iz manjinskih zajednica. Da li među njima ima Srba?

Formiranje tzv. Vojske Kosova je i protiv njihovih unutrašnjih propisa, s obzirom da su oni pogazili i njihov tzv. Ustav. Većina građana Srbije je poslušala glas države Srbije i predsednika Vučića, da se naši ljudi ne priključuju toj terorističkoj organizaciji, zato što cilj formiranja takave organizacije je da se u jednom trenutku napadnu Srbi. Da bi se dao legitimitet toj vojsci oni pokušavaju da na svaki način uvuku i Srbe, da bi im dali značaj u smislu multietničke vojske. Jedini i pravi cilj te vojske je da udari na sever, na svaku srpsku kuću, ali mi to nećemo dozvoliti. Zadovoljni smo, iako je u ranijem talasu bilo prijavljivanja Srba u tu vojsku, taj broj se drastično smanjio, jer su Srbi shvatili o kakvoj se prevari radi, jer bi bila situacija gde bi Srbin udario na Srbina ali to je ipak nedopustivo. – poručio je.

Opširnije možete pogledati u videu ispod:

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter