Izvor:
13.08.2019 u 08:15
0

VUČIĆ O KiM: „Kakvih ćemo mi samo muka i problema imati na KiM za osam meseci“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da, iako trenutno nema pregovora sa Prištinom, i dalje ima pritisaka kad je reč o Kosovu i Metohiji.

"Kažete nema pregovora, a ne pitate se kako ste obezbedili robu u prodavnicama na severu KiM. Ne pitate se ko su ti ljudi koji su radili na tome danima i noćima, ne pitate se koliko je energije, truda i rada potrebno na dnevnom nivou da bi ste pomogli našem narodu na KIM", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da na KiM predstoje izbori čiji uslovi su, dodaje, izgleda "potpuno u redu za Savez za Srbiju i pokret "1od5 miliona".

Predsednik je istakao da je za rešavanje pitanja na KiM potreban ogroman rad i trud, a da se jedan deo javnosti u Srbiji nameće kao temu izborne uslove u Srbiji, što je nešto što dolazi tek za osam meseci.

"Kakvih ćemo mi samo muka i problema imati na KIM za osam meseci. Treba da pričam o tome, a neki ne znaju šta da rade sa svojim životima osim da pričaju jedno isto što pričaju dve ili tri godine. Imaćemo izbore na KIM, koji su izgleda sasvim u redu ovima iz SZS ili kako se već zovu, milioni, njijma je sve u milionima. I kada kradu pare i imena kada daju", rekao je Vučić.

"Stalo mi je da opozicija izađe na izbore"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je veoma stalo da opozicija izađe na izbore, jer će tako građani moći da vide koliko podršku ko ima.

"Meni je veoma stalo (da opozicija izađe na izbore). To bi bilo najbolje za Srbiju jer bi građani mogli da vide koliku ko podršku ima", rekao je Vučić za RTS.

On je, komentarišući razgovore vlasti i opozicije, rekao da se nada da će se ti sastanci nastaviti u dobrom duhu, ali i dodao da opozicija nikada nije htela da pregovara sa njim.

"Oni nisu želeli sa mnom da razgovaraju. Imate izjave Dragana Djilasa i Boška Obradovića koji su rekli da neće sa mnom da razgovaraju, nikada nisu tražili razgovore. Srećan sam što uspešno razgovaraju sa Vladankom Malović, Orlićem, Djukanovićem. Nadam se da će razgovore nastaviti u dobrom duhu", rekao je Vučić za RTS.

Upitan da li bi sada razgovarao sa njima, Vučić je rekao da bi radio u skladu sa ustavnim ingerencijama, a to znači da bi razgovarao kada pređu cenzus uđu u parlament.

Dodaje da će verovatno razgovarati sa Sergejem Trifunovićem, Vojislavom Šešeljem, Ivicom Dačićem jer bi bili iznad cenzusa.

Kad je reč o izbornim uslovima, Vučić je rekao da će prihvatiti skoro sve što opozicija traži.

"Što se tiče samih izbornih uslova, prvo su govorili o biračkim spiskovima, ja kažem evo vi ih uredite, napišite šta hoćete. Vi pišite, nikakve zajedničke komisije. Svako pravilo za biračko mesto, sve odredite u skladu sa zakonima koje ste vi pravili ili hoćete suprotno vašim zakonima", naveo je predsednik.

Dodaje da će prihvatiti skoro sve što predlože oko finansiranja političkih partija.

Govoreći o skidanju zaštitne ograde oko zgrade Predsedništva, Vučić je rekao da je "lepše bez ograde" i da učesnici protesta više neće moći da je preskaču i da će, ukoliko hoće nasilje i državni udar, morati da uđu u zgradu.

Vučić je podsetio da su 2011. i 2012 godine bili 50 puta brojniji protesti kod zgrade Predsedništva, ali da nikome nije padalo na pamet da preskače ogradu.

– Tu ogradu je postavljao Boris Tadić. Nikada nikom nije palo na pamet da ogradu preskače. Ja sam se popeo na ogradu i vikao na ljude koji su pokušali da pređu, tako se ponašju odgovorni ljudi" rekao je on.

Dodaje da će u subotu ispred Predsedništva biti pet, šest devojaka koje će učesnike protesta upozoravati da je upad u zgradu Predsedništva kršenje zakona.

– Sve ovo je dokaz velike nemoći. Ne mogu da se pohvale nijednom fabrikom koju su doveli u Beograd, Niš, Kraljevo, Kruševac", rekao je Vučić i dodao da je najvažnije da Srbija ide napred, da bude bogatija.

B92
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter