Izvor:
12.08.2019 u 07:44
0

SITUACIJA JE MIRNA I POD KONTROLOM: KFOR garantuje bezbednost! (FOTO)

Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji je mirna i pod kontrolom, a KFOR je uvek svestan situacije i redovno srpovodi bezbednosne procene, ali nije uključen u borbu protiv terorizma, rekao je portparol KFOR-a Pio Sabeta.

– Bezbednosna situacija je rezultat mnogih faktora, poput ekonomije, politike, blagostanja… Sve što može da utice na bezbednosnu situaciju se prati svakodnevno, kako bi se utvrdile mere koje će možda biti potrebne – kaže Sabeta povodom navoda predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne može da isključi incidente na KiM na jesen.

Upitan da li KFOR ima ikakva saznanja o teroristickoj albanskoj organizaciji B-13, za koju pojedini mediji u Srbiji tvrde da planira da napadne Srbe u Severnoj Mitrovici i Zubinom Potoku uoci izbora na Kosovu, Sabeta ističe da KFOR, u skladu sa mandatom dobijenim na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti 1244 „nema nikakvu ulogu u vladavini prava ili sprovodenju zakona na Kosovu i nije ukljucen u borbu protiv terorizma, jer je to izvan njegovog mandata, ali KFOR budno i neprekidno prati situaciju“.

Sabeta je potvrdno odgovorio na pitanje da li je KFOR spreman da garantuje bezbednost stanovnicima Kosova na dan izbora.

„KFOR doprinosi obezbedivanju bezbednog i sigurnog okruženja i slobodi kretanja za sve gradane Kosova, na nepristrastan nacin, bez obzira na njihovu etnicku pripadnost i ostaje posvecen bezbednosti i stabilnosti Kosova“.

On kaže i da je aktuelna bezbednosna situacija mirna i pod kontrolom.

– KFOR radi u bliskoj saradnji sa lokalnim i medunarodnim bezbednosnim organizacijama. Ukoliko bude postojalo upozorenje bilo koje vrste o mogućem narušavanju bezbednosne situacije, KFOR je spreman da usvoji neophodne mere kako bi se ocuvala bezbednost Kosova, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i EULEKS-om, zarad dobrobiti svakog gradanina koji živi na Kosovu – naglasio je Sabeta.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter