Izvor:
19.06.2019 u 18:12
0

ANA BRNABIĆ POSETILA SRPSKI KULTURNI CENTAR U PARIZU: Poručila je da ove godine Francuska i Srbija slave 180 godina diplomatskih odnosa!

Premijerka Ana Brnabić posetila je večeras srpski Kulturni centar u Parizu, gde je obišla izložbu "Sava Šumanović i tajna pod kupolom" Galerije Matice srpske.

Izložba je otvorena u maju povodom obeležavanja 180 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Francuske.

Prikazan je i kratka video prezentacija platforme "Srbija stvara", koju je pokrenula Vlada Ane Brnabić, a čiji je deo i Galerija Matice srpske.

Brnabić je na prijemu rekla da je ovo godina u kojoj dve zemlje slave 180 godina diplomatskih odnosa i u kojoj ćemo posle više decenija ponovo uspostaviti bliske, tradicionalno dobre odnose.

Preci su nam ostavili bratske odnose. Uvek smo se borili za iste vrednosti, a uloga nas političara da te odnose očuvamo i kao takve ostavimo budućim generacijama – rekla je predsednica vlade.

U tom smislu su, kaže, veoma važni sastanci koje je danas imala u Parizu, kao i predstojeća poseta predsednika Emanuela Makrona Srbiji.

Kultura i umetnost od posebnog su značaja za odnose dve zemlje, rekla je Brnabić.

Ako nas je nešto povezivalo, osim borbe za iste vrednosti, kaže Brnabić, to su umetnici – od Save Šumanovića do Vlade Veličkovića, koji je prisustvovao prijemu.

Pored političke transformacije zemlje, prioritet Vlade Srbije su umetnost, kultura, znanje, inovacije, istakla je Brnabić i dodala da su danas, za razliku od ranijih vremena, ministarstva koja pokazuju snagu jedne zemlje – ministarstva obrazovanja i kulture.

Prijemu su prisustvovali mnogobrojni predstavnici političkog, kulturnog i umetničkog sveta Pariza.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printskrin (Ana Brnabić)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter