Izvor:
16.06.2019 u 14:35
0

PREDSEDNIK JS DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: „Bez jakog srpskog sela nema jake Srbije“!

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma rekao je danas na obeležavanju Svete Trojice u selu Končarevu kraj Jagodine da selo mora da se poštuje, jer "bez jakog srpskog sela nema jake Srbije".

– Selo mora da se poštuje kao i svako ko živi na selu, jer je na selu malo teže nego u gradu. Da se ne setimo sela samo kada treba da dođemo za vikend da nešto uzmemo od onih koji se muče na selu i da odnesemo neku kesu u grad – poručio je Marković u saopštenju.

Iako to, kako kaže, znači da selo daje određeni mir, isto tako selu mora da se pomogne, da poljoprivredni proizvođač živi od svog rada, da zna šta će sledeće godine da seje, kolika će biti cena njegovog proizvoda, ko će ga kupiti i da se plati u roku.

Pozvao je i javne ličnosti da ne zaborave odakle su potekli, napominjući da selo mora uvek da se poštuje.

– Naravno Beograd je naš glavni grad, ali mnogo slabije se vidi Srbija i sela u Srbiji iz Beograda, nego kada odete na teren i vidite kako žive centralna, istočna, zapadna, južna i severna Srbija. Ova vlast svakodnevno obilazi Srbiju i zato zna kako se u Srbiji živi i zna kako da pomogne. Najvažnije je da se čovek ne uobrazi i da poštuje odakle je, da poštuje svoju tradiciju, a najpre porodicu – zaključio je Marković.

Tom prilikom Marković se osvnuo i na pitanje Kosova i Metohije, navodeći da je albanska politika stvorena na lažima.

– Mnogo srpskih svetinja i crkava srušeno na Kosovu i Metohiji, a da zato niko nije odgovarao od albanskih terorirista. Albanci i njihovi sponzori se baziraju na lažima od 80-tih godina prošlog veka kada su i Srbi i Albanci pili vodu iz iste česme, a samo se navodno razboljevali Albanci, do laži poput Račka i poslednjih fotografija koje je pokazivala Flora Brovina o navodno silovanim Albankama, a slike su iz Iraka – rekao je Marković.

Problem, kako je rekao, mora da se reši jer to nije problem samo Srba koji žive na Kosovu i Metohiji.

– Siguran sam da Srbija neće prihvatiti da izgubi sve, a da ne dobije ništa. Centralna Srbija kao i najveći broj građana Srbije daje punu podršku onima koji vode ovu državu da izvedu Srbiju na put i da naprave kompromis i donesu veoma važne odluke. Želim da dam maksimalnu podršku predsedniku Srbije i ministru inostranih poslova za ono što rade – poručio je Marković u Končarevu.

Izvor:Tanjug
Foto: Facebook/Dragan Markovic Palma

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter