MIODRAG LINTA PODRŽAO PROGLAS SPC: Vlade Crne Gore ima nameru otme svetinje i crkvenu imovinu Srpske pravoslavne crkve!

 

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta uputio je podršku proglasu sa jučerašnjeg Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Podgorici, kojim se od vlade Crne Gore traži da povuče sporni Predlog zakona o slobodi veroispovesti.

Istovremeno je pozvao srpsko Ministarstvo spoljnih poslova da povede snažnu diplomatsku ofanzivu i informiše sve značajne međunarodne faktore sa namerama Vlade Crne Gore da otme svetinje i crkvenu imovinu Srpske pravoslavne crkve. 

Srbija, kako kaže Linta, ima nacionalnu, ustavnu i moralnu obavezu da brine o Srbima u Crnoj Gori i da konkretno pomogne da se poštuju njihova nacionalna prava, kao i da aktivno pomogne SPC u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava. 

- Svakom razumnom čoveku je apsolutno jasno da je predlog zakona o slobodi veroispovesti suštinski usmeren protiv SPC u Crnoj Gori s ciljem otimanja hramova i pljačke crkvene imovine i predaje nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi - naglasio je Linta u pisanoj izjavi. 

Smatra da je sa ovog sabora poslata snažna i nedvosmislena poruka režimu Mile Ðukanovića da će narod zajedno sa svojim arhijerejima, sveštenstvom i monaštvom čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje ako Vlada Crne Gore iz dalje procedure ne povuče "sramni, antievropski i anticivilizacijski" Predlog zakona.

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro