Izvor:
12.06.2019 u 20:32
0

TRAMP: Razmatra mogućnost premeštaja američkih vojnika u Poljsku iz Nemačke ili neku drugu evropsku zemlju! (FOTO)

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da razmatra mogućnost premeštanja dodatnih 2.000 američkih vojnika u Poljsku iz Nemačke ili neke druge evropske zemlje.

On je, međutim, na sastanku sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom u Vašingtonu napomenuo da konačna odluka o tome još nije doneta.

Tramp je kazao da SAD imaju razmeštene desetine hiljada vojnika u Nemačkoj već "dugo, dugo vremena" i da će verovatno premestiti "izvestan broj" njih u Poljsku, ako se "dogovorimo da to uradimo".

On je dodao da je Pojska zainteresovana da kupi više od 30 aviona F-35 od SAD.

Poljski zvaničnici su lobirali da dodatne snage već više meseci i nadali se stalnoj američkoj bazi za koju su naveli da bi mogla biti nazvana "Fort Tramp".

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter