ĐORĐEVIĆ I PREDSEDNIK NIGERIJE NAKON INAUGURACIJE....O saradnji dve zemlje u različitim oblastima! (FOTO)

 

 

Ministar za rad Zoran Ðorđević u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovao je inauguraciji predsednika Nigerije Muhamadua Buharia, a potom i ceremoniji obeležavanja "Dana demokratije".

Ðorđević je u Abudži razgovarao sa predsednikom Buharijem o unapređenju bilateralnih odnosa i saradnje dve zemlje u različitim oblastima, navodi se u saopštenju Ministarstva. 

Predsednik je istakao je da je Nigerija zahvalna Srbiji na pomoći koju joj je pružila i dodao da i kod njih postoji želja za unapređenjem saradnje. 

-Srbija i Nigerija su prijateljske zemlje koje su uvek pružale međusobnu podršku u različitim oblastima-rekao je Buharo kome je ovo drugi predsednički mandat.

Ðorđević je preneo predsedniku Nigerije pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i čestitke za pobedu na izborima. 

-Srbija je 25. maj proglasila za Dan prijateljstva sa narodima Afrike u želji da i na taj simboličan način pokažem opredeljenost za jačanje političkih, ekonomskih, prosvetnih, kulturnih i svih drugih veza sa Afrikom- kazao je on i podsetio da prijateljski odnosi Srbije i Nigerije datiraju još iz vremena SFRJ. 

Srbija ceni stav Nigerije o nepriznavanju samoproglašene tzv. Republike Kosovo, rekao je Ðorđević i izrazio nadu da će se ta podrška nastaviti i u narednom periodu.

-Iako smo zadovoljni saradnjom i nivoom bilateralnih odnosa sa Nigerijom, prostor za unapređenje postoji, posebno u poljoprivredi, vojnoj i farmaceutskoj industriji i domenu investicionih projekata- kazao je on i dodao da bi u tom cilju trebalo organizovati posete i na najvišem nivou.

Projekat "Svet u Srbiji" u okviru kojeg je omogućeno i studentima iz Nigerije da studiraju u Srbiji, kako je rekao ministar, je primer otvaranja novih poglavlja u cilju unapređenja odnosa. 

Vlada Srbije podržava Nigeriji u borbi protiv terorizma i pozdravlja uspehe koje je na tom polju ostvarila, kazao je ministar i podsetio da je Vlada Srbije, narodu Nigerije zbog nestašice hrane i suše 2017. godine uputila pomoć od 10 hiljada evra. 

Izvor:Tanjug
foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
09:00 Bolja zemlja
10:45 TOP SHOP
11:00 Prelo u našem sokaku
11:55 Vesti
12:05 Prelo u našem sokaku
12:55 Vesti
13:00 Prelo u našem sokaku
14:0 Vesti
14:05 Parovi - Nedeljni ručak
16:40 Čađava mehana
17:30 Telemaster
18:25 Ela Ela Show
21:00 Parovi - Izbacivanje
02:30 Parovi - Live