Izvor:
12.06.2019 u 15:26
0

PALMER: Nema boljeg trenutka za sporazum …Normalizacija odnosa ključna za evropsku budućnost obe zemlje! (FOTO)

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer ocenio je danas da je status kvo na Balkanu neodrživ i pozvao prištinske vlasti da "intenziviraju napore" za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Palmer je na obeležavanju 20. godišnjice od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju poručio onima koji, kako je naveo, veruju da će se u jednom trenutku stvoriti bolji uslovi da se ispregovara sporazum da "nema boljeg trenutka od sadašnjeg".

On je ocenio da je normalizacija odnosa ključna za "evropsku budućnost obe zemlje" i za stabilnost, prosperitet i budućnost regiona.

-SAD su na strani Kosova kako bi ohrabrile njegov napredak, ali vreme je da Kosovo intenzivira napore da obezbedi trajan mir tako što će postići sveobuhvatan sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, koji će biti koncentrisan na uzajamno priznanje-rekao je Palmer.

On je dodao da je to jedini način da se okonča spor, koji, kako je rekao, zadržava dve strane da ispune svoj potencijal.

U tom kontekstu, on je podsetio na "istorijsko pomirenje" Grčke i Makedonije koje je, kako je ocenio, pokazalo da je uz hrabre lidere, okrenute ka budućnosti, moguće ostaviti po strani sporove iz prošlosti.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter