Izvor:
21.05.2019 u 11:18
0

MINISTAR ANTIĆ: EPS nije tražio poskupljenje struje, videćemo šta će pokazati matematika za 2019!

BEOGRAD – Elektroprivreda Srbije nije za sada podnela zahtev za povećanje cene električne energije, izjavio je danas ministar energetike Srbije Aleksandar Antić.

On je rekao da je tema poskupljenja struja bila daleko više prisutna u medijima nego što je bila deo razgovora sa MMF.

– Međunarodne finanisjke institucije uvek preporučuju da Srbja kao zemlja koja ima najnižu cenu električne energije u Evropi da tu cenu koriguje, i mi im uvek kažemo da to mora da bude deo ozbiljnih matematika, analiza – rekao je Antić.

Ponovio je da EPS nije podneo zahtev za poskupljenje struje.

– Mi imamo aranžman sa Svetskom bankom i obavezu da razmatramo sve finansijske paramentre koji će garantovat finansijsku održivost Elektroprivrede Srbije i njihove performanse da mogu da investiraju, održavaju sistem. Tako da svake godine mi sa Svetskom bankom imamo matematiku na osnovu koje se analiziraju svi ukupni parametri od naplate, gubitaka, stanja na ukupnom tržištu do efikasnosti upravljanja – rekao je Antić.

Cena električne energije, kako je podseto, nije povećana 2018. "Šta će pokazati matematika za 2019. godinu, to ćemo videti", zaključio je Antić.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter